25 Aralık 2018 Salı

Rap Müzik Araştırma

---------Sponsorlu Bağlantılar---------

Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde Hip Hopla özdeşleşmiştir.Bunlardan ilki King Tim III'nin Character Jock' bu şarkı Hip Hop'un bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçmiştir. 1970'lerin başında New York'un siyah gettolarında doğan Hip hop kültürünün müziğidir. Rap "Rhytm And Poem" ("Ritim ve Şiir" ya da "Ritmik Şiir") veya "Rhytmic African Poetry" (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olarak bilinse de aslında Rap, İngilizce'de "ağır eleştiri" demektir ve "and" kelimesi kısaltmalarda asla "a" harfiyle sembolize edilmez (&,n,N) Rock n Roll, R&B, P&G. Rap, müziğin tempo ve ritmine uyarlanıp beat eşliğinde söylendiği sokak tarzı ve sert sözlerin ağır bastığı hip hop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir.

East Coast Hip Hop: 1970 yıllarında ABD'nin New York City bölgesi ve çevresinde doğmuş, hip hop müziğin bir alt türüdür. Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu bölgesini kapsayan alana farklı bölgelerden gelen rap sanatçılarının zaman içinde oluşturdukları tarzdır. Basit kafiye düzeni old skool" tarzın dışında "East Price" daha çok lirik becerisi üzerine kurulmuş bir tarzdır. Çok heceli tekerlemeler, karmaşık cinas, sürekli ve serbest akışlı teslimat aynı zamanda karmaşık metaforlar ile karakterize edilmiştir. East Coast Hip Hop'ta sanatçıda düzgün bir ses yeteneği olmasa da agresif bir vurgu eğilimi gerekmektedir. Public Enemy ve EPMD gibi gruplarda bu anlatılanlara örnek niteliğindedir. Ayrıca Eric B. & Rakim, Boogie Down Productions, Large Daddy Kane, Slick Rick gibi gruplar ve sanatçılarında lirik yeteneği oldukça kuvvetlidir.

Rap, ‘Rhtym and Poetry' olarak açılabilir ve çoğunlukla muhalefeti susturmak anlamında kullanılmaktadır.Rap tempoları ve müzik uyumu çok önemlidir. Rap'i icra eden kişiye MC (Master of ceremonies'in kısaltması) adı verilmektedir. Dünyada ilk rap yapmış kişi King Tim III (Character Jock)'dır. 1970'li yılların başlarında the big apple'un gettolarında doğdu. amerika'da harlem, bronx gibi ezilen siyahların yoğun olduğu yerlerde siyahi müzisyenler tarafından rapin temellerini atıldı.

1995 yılında Almanya'dan Karakan, Cinai Şebeke ve Erci-E tarafından oluşturulan Cartel Türkçe sözlü rap müzik yaparak bir ilki gerçekleştirdi. İlk günlerde dinleyenleri inanılmaz bir hayret sarıyordu. Cartel'e olan bu ilgi albüm satışlarına ve konsere gelen kişi sayılarına da yansıdı. Ahmet San ‘ın menajerliğinde Türkiye'nin her yerinde konserler verildi. Ancak bu olumlu hava uzun süre devam etmedi. Bir süre sonra grup elemanları arasında anlaşmazlık çıktı ve grup dağıldı. Daha sonra tekrar birleşme çabaları oldu, beraber bir şarkı daha yaptılar ama olumlu bir sonuç alınamadı.

Dünyanın en fazla ziyaret edilen arama motoru olan Google, kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. 12 Ağustos Cumartesi günü itibariyle Google'ı açan kişiler Hip Hop'un tarihi ile karşı karşıya kaldı. Renkli ve müzikli sunumu ile dikkatleri kısa süre içerisinde ise üstüne topladı. Hip Hop'un tarihi merak konusu oldu. Peki Google'ın yeni Doodle'ı Hip Hop'un tarihi nedir? Tüm detaylara bu başlık altından erişebilirsiniz

---------Sponsorlu Bağlantılar---------

Yeni Şarkı Sözleri

Rap Müzik Araştırma
4/ 5
Oleh

Sen Değil Yeni Şarkı Sözleri Sana Gelsin !

Sadece mail adresinizi yazarak sizde en yeni şarkı sözlerine abone olabilirsiniz.